Snel zoeken

U bent hier: Landen > Kroatië

Motorboot huren Kroatie

Kroatië ligt tussen de Pannonische Vlakte, het Balkan-gebergte en de machtige Middellandse Zee, Of de Adriatische Zee om precies te zijn. Er zijn drie belangrijke regio's in het land: Laagland, kust en hoogland, Elk even aantrekkelijk voor waterport bezoekers.

Top vaarvakantiebestemming


De regio heeft veel toeristisch potentieel en is bekend als een top vakantiebestemming. De lange oorlog die de hele regio heeft getroffen, sinds het begin van de jaren '90 door het uiteenvallen van het socialistische Joegoslavië had een negatief effect op deze activiteiten. Nu is Kroatie een van de beste plekken voor watersporters.

Dalmatische kust


De Dalmatische kust behoort ook tot Kroatië en is onderverdeeld in verschillende subregio's, maar is algemeen bekend als een zonnig regio. En zo’n regio heeft geuren van olijfolie, wijn en vis zoals een echte Middellandse Zee regio hoort te hebben.

Enkele van de meest populaire plaatsen waar men graag naar toe gaat zijn Zadar, Sibenik, Split en Dubrovnik, Maar dit zijn alleen de grootste, de Dalmatische kust biedt veel meer plaatsen die zijn iets kleiner, maar ideaal voor wie op zoek is eenzaamheid of een meer ontspannen sfeer: Biograd, Cres, Primosten, Pula, Rovinj, Sukosan Trogir zijn allemaal plaatsen met oude tradities.

Door het groot aantal schippers in de regio, blijkt dat de populariteit van deze regio gestaag is toegenomen sinds de jaren '70. Dit blijkt ook uit de lokale rapportage van de jachthavens in de regio. Tienduizenden buitenlandse Yacht Charter boten liggen afgemeerd in deze havens.

Share
Geografische informatie
Taal     Kroatisch
Inwoners   4.4 miljoen
Valuta   Kuna
Vlag    vlag Kroatië
     

.

Marex 370 ACC

Marex 370 ACC
04/07/20: 7 Dagen
Sibenik

Cranchi E 52 F Evoluzione

Cranchi E 52 F Evoluzione
04/07/20: 7 Dagen
Split

Aquila 44 (3cab)

Aquila 44 (3cab)
04/07/20: 7 Dagen
Rogoznica

Nautika Fortis 590 C

Nautika Fortis 590 C
04/07/20: 7 Dagen
Trogir

Beneteau Swift Trawler 47

Beneteau Swift Trawler 47
04/07/20: 7 Dagen
Sibenik
.
© 2010 Motorboothuren.nl - Alle rechten voorbehouden  -   onderedeel van